Ααρον Τζόνσον: «Το Kick-Ass είναι βίαια παρανοημένο!»

22.04.2010
Ο 19χρονος Ααρον Τζόνσον, μέσα σε ένα χρόνο, πέρασε από το μετεφηβικό angst στην καθιέρωσή του ως χολιγουντιανό next big thing, κάτι σαν τον νέο Τζέιμς Μάκαβοι.

Ο 19χρονος Ααρον Τζόνσον, μέσα σε ένα χρόνο, πέρασε από το μετεφηβικό angst στην καθιέρωσή του ως χολιγουντιανό next big thing, κάτι σαν τον νέο Τζέιμς Μάκαβοι. Στο "Ολοι Θέλουν Λίγη Αγάπη" ενσάρκωσε τον Τζον Λένον στα νεανικά του χρόνια και η γοητεία του ήταν τόση που δεν του αντιστάθηκε ούτε η σκηνοθέτις της ταινίας, η διάσημη εικαστική καλλιτέχνις Σαμ Τέιλορ Γουντ, ετών 45. Παντρεύτηκαν, έκαναν παιδί, και ο Ααρον Τζόνσον αυτές τις μέρες κατακτά το αμερικάνικο μποξ όφις ως Κικ-Ας. Αυτός ο ήρωας δεν έχει καμία υπερ-δύναμη, φοράει στολή δύτη, τρώει της χρονιάς του και είναι αποφασισμένος να πολεμήσει το κακό. Βασισμένο στο ομώνυμο κόμικ του Μαρκ Μίλαρ ("Wanted"), το Kick-Αss κυκλοφορεί τώρα και στις ελληνικές αίθουσες από τη Village Films.

Λοιπόν, πώς νιώθεις που είσαι Κικ-ας; (μτφρ. απίθανος, γαμάτος)

Tέλεια! Γενικά γελάσαμε πολύ και ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Τα γυρίσματα ήταν φανταστικά και στο Comicon του Σαν Ντιέγκο είχαμε θαυμάσια ανταπόκριση από το κοινό, οπότε είμαι αρκετά ενθουσιασμένος.

Γνώριζες για το κόμικ πριν τη συμμετοχή σου στην ταινία;

Έμαθα για το κόμικ μετά το κάστιν και τότε διάβασα όσα τεύχη είχαν κυκλοφορήσει μέχρι εκείνη την ημέρα. Το λάτρεψα, ήταν πανέξυπνο, έχει μια φοβερή κεντρική ιδέα και αγάπησα πολύ τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα. Πρόκειται για έναν πολύ ενδιαφέροντα ρόλο και είναι τελείως διαφορετικό από οτιδήποτε έχω κάνει μέχρι τώρα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου στοιχείο από τον Κικ-ας;

Βασικά είναι ένα παιδί σαν όλα τ'άλλα, δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο ούτε κανένα λαμπρό μέλλον. Δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να λάμψει κι έτσι βρίσκει αυτή τη διέξοδο στη φαντασία του και μεταμφιέζεται σε υπερήρωα. Τότε νιώθει σίγουρος για τον εαυτό του, νιώθει σαν τον άνθρωπο που θα'θελε να είναι.

Τον βλέπεις σαν ήρωα ή σαν εκδικητή;

Είναι εντελώς ήρωας. Ο Μπιγκ Ντάντι και η Χιτ Γκερλ είναι εκδικητές, δολοφονούν και σκοτώνουν αλλά ο Κικ-ας δε θέλει να βγάλει κάποιον από τη μέση, θέλει απλά να θριαμβεύσει η δικαιοσύνη και να κάνει καλό στους ανθρώπους. Σίγουρα ήρωας.

Χρειάστηκε να εξασκηθείς για τις σκηνές μάχης που συμμετέχεις;

Εκανα λίγη προπόνηση. Αλλά ούτως ή άλλως τις περισσότερες φορές που ο Κικ-ας παίζει ξύλο δεν ξέρει τι του γίνεται κι έτσι αυτοσχεδιάζαμε. Είναι υπέροχο να δουλεύεις με μια ομάδα ανθρώπων και να κάνετε σκηνές ξύλου - νιώθεις ότι είσαι όντως σε καυγά και η αδρεναλίνη ανεβαίνει αρκετά.

Πώς είναι ο Μάθιου Βον σα σκηνοθέτης;

Είναι πολύ καλός φίλος πλέον. Είναι φοβερός σκηνοθέτης, ξέρει τι θέλει και δε φοβάται να το πάρει από τους ηθοποιούς του. Δε θα στο φέρει γύρω γύρω ούτε θα σου πει μαλακίες. Θα ανοίξει τα χαρτιά του στο τραπέζι και θα σου ζητήσει αυτό που θέλει.

Τι απόλαυσες περισσότερο σε αυτή την ταινία;

Είναι απλά διαφορετική! Είχε πολλή πλάκα και είχαμε ευκαιρίες για αυτοσχεδιασμό. Μέσα σε όλα αυτά το φιλμ συνδυάζει τη σύγχυση του λυκείου, είναι παρανοημένο, βίαιο, βίαια παρανοημένο!

Σε ένα μικρό χρονικό διάστημα χρειάστηκε να ενσαρκώσεις δύο πολύ διαφορετικούς εφήβους, έναν Άγγλο (σ.σ. τον Τζον Λένον στο "Όλοι Θέλουν Λίγη Αγάπη") κι έναν Αμερικάνο. Πόσο δύσκολο ήταν αυτό;

Ηταν δύο τελείως διαφορετικές καταστάσεις. Γενικά απολαμβάνω το να κάνω διαφορετικά πράγματα. Κατά τ' άλλα χρειάζεται σίγουρα χρόνος, προετοιμασία κι εξάσκηση. Ηταν τέλειο να ενσαρκώνω τον Τζον Λένον. Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και είχε πολλή πνευματικότητα η όλη διαδικασία.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Μάθιου Βον, σκηνοθέτη της ταινίας. Διαβάστε εδώ την κριτική του "KICK-ASS".