Σεξουαλικες ανησυχιες

04.02.2013
Παντα θεωρουσα πως ηταν ο αντρας της ζωης μου, ομως ποτε το sex δεν ηταν αρκετα καλο και πολυ αραιο...

Γεια σας θεια Λουκια, ειμαι 33 χρονων παντρεμενη με 2 παιδακια, 6 και 2 χρονων. Ειμαι με τον αντρα μου 12 χρονια μαζι. Παντα θεωρουσα πως ηταν ο αντρας της ζωης μου, ομως ποτε το sex δεν ηταν αρκετα καλο και πολυ αραιο, σκεψου πως πλεον γινεται μια φορα ανα 2 μηνο τριμηνο η τετραμηνο, δεν θελει τον παρακαλαω και παντα ειναι κουρασμενος. Πλεον και εγω εχω ψυχρανθει πολυ, κουραστηκα πια. Ολα αυτα τα χρονια κατα την σεξουαλικη επαφη, δεν εβγαζα ποτε αρκετα υγρα και χρειαζοταν να χρησιμοποιει σαλιο. Γιατι να μην βγαζω υγρα ενω θυμαμαι με τον πρωην μου ετρεχαν ποταμια, μηπως φταιω εγω; Πραγματικα δεν ξερω, σημειωτεον οτι εχω κανει επεμβαση θυροειδους. Θελω να ξερω μηπως εχω εγω το προβλημα και δεν ειμαι σεξουαλικη... Γιατι; Υποτιθεται οτι μια γυναικα αν ειναι σεξουαλικη βγαζει παντα υγρα... Περιμενω με αγωνια την απαντηση σας.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ρένα μου, απ' ότι καταλαβαίνω υπάρχουν πολλοί λόγοι που περιορίζουν τη σεξουαλική σου ανταπόκριση, οι οποίοι λειτουργούν σε συνδυασμό μεταξύ τους και οφείλονται και στους δυο σας.

Πρώτα απ' όλα το θέμα του θυρεοειδούς σίγουρα επηρεάζει αρνητικά τη λίμπιντο σου και είναι κάτι που θα πρέπει να συζητήσεις με τον γιατρό που σε κουράρει, ώστε να κάνεις τις απαραίτητες ορμονικές εξετάσεις και να βρεις την καταλληλότερη λύση για σένα. Αν ο γιατρός αυτός αδιαφορήσει για το πρόβλημα σου, θα πρέπει να βρεις άλλον που να δείξει το αναγκαίο ενδιαφέρον, γιατί να ξέρεις ότι υπάρχουν θεραπείες.

Δεδομένου όμως ότι η σεξουαλική ζωή με τον άντρα σου ήταν εξαρχής υποτονική εξαιτίας του, είναι λογικό να νιώθεις πλέον και ψυχραμένη απέναντι του, αφού η απόρριψη που εισπράττεις από εκείνον εδώ και δώδεκα χρόνια είναι επόμενο να σου έχει κόψει και την όρεξη, ανεξάρτητα από την κατάσταση της υγείας σου. Γιατί βέβαια, αν ο σύντροφος σου δεν σε κάνει να νιώθεις ποθητή, είναι λογικό να επηρεάζεται και η ανταπόκριση σου, εξ ου και η περιορισμένη κολπική λίπανση.

Ταυτόχρονα η συχνότητα στο σεξ, εκτός από τις ορμόνες εξαρτάται και από τη συνήθεια, καθώς όσο το αφήνεις, σε αφήνει κι αυτό συμβαίνει σε πολλά ζευγάρια μετά την έλευση των παιδιών, τόσο λόγω κούρασης και πολλών υποχρεώσεων που δεν μας επιτρέπουν να χαλαρώσουμε, όσο και λόγω διαφόρων αντιλήψεων και προκαταλήψεων που διαχωρίζουν (κυρίως στο μυαλό των αντρών) τη μητρότητα από τη σεξουαλικότητα.

Αν λοιπόν συνυπολογίσεις αυτούς τους παράγοντες, θα καταλάβεις ότι με την εξαίρεση του θυρεοειδούς, η φτωχή σεξουαλική σας ζωή οφείλεται πρωτίστως στον σύζυγο σου και λιγότερο σε εσένα, αφού φαίνεται ότι έχεις και είχες ανέκαθεν περισσότερη διάθεση για σεξ σε σχέση με εκείνον.

Άρα, αφενός θα πρέπει να δεις τι γίνεται με τον θυρεοειδή σου κι αφετέρου θα πρέπει να συζητήσεις ανοιχτά με τον άντρα σου το ζήτημα της σεξουαλικής σας ζωής και να προσπαθήσετε να βρείτε κάποιες λύσεις που να ικανοποιούν και τους δυο σας, γιατί είναι κρίμα νέα κοπέλα να ζεις στερημένη από τις μεγαλύτερες χαρές της συζυγικής ζωής.