Κολπος - SOS

14.04.2015
Η μητερα μου λεει πως αφου ολοκληρωσα την θεραπεια της κρεμας των 3 ημερων δεν θα πρεπε να μαι ετσι ακομα.

Μπαινω στο θεμα και σ ευχαριστω προκαταβολικα: Πεμπτη 2/4 ενιωσα πρωτες κολπικες ενοχλησεις με φαγουρα και δεν εδωσα σημασια γιατι μου τυχαινει οταν ειμαι αξυριστη. Την επομενη αρχισα να βασανιζομαι παααρα πολυ και εβαλα κολπικο υποθετο alkagin που δεν με ανακουφισε καθολου ισα ισα οταν το βαλα υπεφερα.Λογω γιορτων και σαββατοκυριακου στο φαρμακειου μου δωσαν κολπικες πλυσεις frezyderm και κολπικη κρεμα canesten για 3 βραδια. Το σαββατοκυριακο ημουν να πεθανω αλλα απο δευτερα ανακουφιστηκα παρα πολυ χωρις ομως να υποχωρησουν τελειως τα συμπτωματα ποτε. Τεταρτη βραδυ και Παρασκευη βραδυ πολυ εντονη ενοχληση που την καταπολεμησα με τις πλυσεις. Η μητερα μου λεει πως αφου ολοκληρωσα την θεραπεια της κρεμας των 3 ημερων δεν θα πρεπε να μαι ετσι ακομα.

Τι κανω απο δω και περα; Πρεπει πρωτα να περασουν 15 μερες για να κανω καλλιεργεια; 22/4 περιμενω περιοδο. Δεν θ αντεξω να περιμενω πρωτα να μου τελειωσει και μετα. Και τελος το αγορι μου σε τι γιατρο να απευθυνθει καλυτερα ουρολογο, δερματολογο ή ανδρολογο;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Τατιάνα μου, εφόσον εξακολουθείς να έχεις ενοχλήσεις θα πρέπει να κάνεις καλλιέργεια άμεσα, πριν την περίοδο σου. Απλά άσε να περάσουν 24 ώρες χωρίς να κάνεις κάποια κολπική πλύση πριν την εξέταση και πήγαινε.

Προφανώς έχεις μολυνθεί από κάτι που δεν είναι μύκητες, γι' αυτό και δεν σου πέρασαν τα συμπτώματα με το Canesten (με άλλα λόγια, η μανούλα σου έχει δίκιο). Αφού λοιπόν κάνεις την καλλιέργεια και φανεί τι είναι, θα πρέπει να συμβουλευτείς γυναικολόγο και να του ζητήσεις θεραπεία και για το αγόρι σου.

Εντωμεταξύ, αφού κάνεις την καλλιέργεια και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, μπορείς να ανακουφιστείς προσωρινά με κολπικές πλύσεις Betadine πρωί και βράδυ. Μετά απ' αυτό βέβαια, εννοείται ότι θα κάνεις ό,τι σου πει ο γιατρός σου.

Γενικότερα, να θυμάσαι στο εξής ότι καλλιέργεια πρέπει να κάνεις κάθε φορά που έχεις κολπικές ενοχλήσεις, γιατί τα συμπτώματα των μολύνσεων μπορεί να μοιάζουν μεταξύ τους ή να συνυπάρχουν περισσότερα από ένα μικρόβια και να χρειάζεται εξειδικευμένη αγωγή για να περάσουν -όπως ακριβώς σου συνέβη τώρα δηλαδή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ