Σμετάνα αντί για βούτυρο; Γιατί;

16.01.2016
Τι είναι η σμεντάνα και γιατί είναι προτιμότερη η χρήση της στην μαγειρική αντί για βούτυρο;

Η σμετάνα είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν ζύμωσης, με ειδικές καλλιέργειες κρέμας γάλακτος. Η οξύτητά της είναι παρόμοια με του γιαουρτιού και η γεύση της θυμίζει φρέσκο βούτυρο. Περιέχει 39-42% λιπαρά και αποδίδει περίπου 372 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΓΝΩΣΗ: Χρησιμοποίησε την ως υποκατάστατο κρέμας γάλακτος και βουτύρου στη μαγειρική (σε καρμπονάρα, παστίτσιο κ.ά.) στη ζαχαροπλαστική (σε τιραμισού, προφιτερόλ, για σαντιγί κ.ά.) ή σαν άλειμμα σε ψωμί, φρυγανιές κ.α.