Μπαγκέτα με ψητό κοτόπουλο και αβοκάντο

16.05.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 μπαγκέτα γαλλική κομμένη στη μέση
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 2 φέτες ζαμπόν καπνιστό
  • 6 φέτες γκούντα
  • 1 αβοκάντο καθαρισμένο κομμένο σε φέτες
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • ½ λεμόνι (τον χυμό του)
  • 2 φύλλα μαρουλιού
  • 8 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην ένδειξη «γκριλ». Κόβουμε τα στήθη του κοτόπουλου σε λωρίδες, τα αλατοπιπερώνουμε καλά, τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τα βάζουμε σε ταψί. Τα ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά περίπου από την κάθε τους πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τις άκρες από τα δύο κομμάτια της μπαγκέτας και τα ανοίγουμε στη μέση κατά μήκος. Αναμειγνύουμε τη μουστάρδα με το μέλι σε μπολ πολύ καλά. Κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες και τις περνάμε από τον χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Αλείφουμε το ψωμί με το μείγμα της μουστάρδας. Από πάνω, μοιράζουμε το κοτόπουλο, το αβοκάντο, το τυρί, τον βασιλικό, το μαρούλι και το καπνιστό ζαμπόν. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί και σερβίρουμε.

Tips: Για μεγαλύτερη γευστική ένταση, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες Tabasco μέσα στο μείγμα της μουστάρδας. ? Αν σας αρέσει η γεύση του κρεμμυδιού, προσθέστε και δύο πολύ λεπτές ροδέλες πάνω από το κοτόπουλο.