Μπέργκερ (Burger) με ροσμπίφ και πεκορίνο

11.05.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 τεμάχια ψωμί για burger ή ψωμί rolls
  • 400 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
  • 4 φέτες πεκορίνο Αμφιλοχίας
  • 3 κουτ. σούπας BBQ sauce
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι

Eκτέλεση

Βάζουμε την BBQ sauce σε μπολ και την αναμειγνύουμε με το γιαούρτι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο και το ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά περίπου ώστε να είναι ροζέ στο κέντρο του. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Κόβουμε το ψωμί στη μέση. Αλείφουμε με το μείγμα του γιαουρτιού και τοποθετούμε από πάνω το μισό κρέας. Μοιράζουμε και το τυρί, καλύπτουμε με το υπόλοιπο ψωμί και σερβίρουμε.

Tip: Οσο λιγότερο ψημένο είναι το κρέας τόσο πιο έντονη θα είναι η τελική γεύση του. Επίσης, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στο σάντουιτς και μια μικρή ποσότητα σάλτσας καυτερού ραπανιού (horseradish sauce), την οποία μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε από όλα τα σουπερμάρκετ.