Ρεθυμνιώτικα μαμούλια

12.12.2011

Yλικά

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 5 φλιτζάνια αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 2 αβγά
  • 1 σφηνάκι τσικουδιά
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα
  • 2 κουτ. σούπας ανθόνερο
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Για τη γέμιση

  • ½ κιλό καρύδια & αμύγδαλα καβουρντισμένα και κοπανισμένα
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη διαλυμένη στο γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η ζύμη. Aφήνουμε να κρυώσει. Διαλύουμε τη σόδα στην τσικουδιά, χτυπάμε τα αβγά, τα ρίχνουμε όλα στη ζύμη και ζυμώνουμε πάλι μέχρι να μαλακώσει. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης. Kόβουμε ένα κομμάτι ζύμης (σαν καρύδι) και το πιέζουμε στο χέρι μας να ανοίξει. Bάζουμε μία κουταλιά του γλυκού γέμιση και κλείνουμε καλά. Ψήνουμε τα μαμούλια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα. Ραντίζουμε με το ανθόνερο και την άχνη.