Καρυδόπιτα Καρπενησιώτικη

06.06.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 5 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 φύλλα κρούστας
  • 500 γρ. χλωροτύρι ή μυζήθρα γλυκιά
  • 1 κουτ. σούπας κονιάκ
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες
  • 2 αβγά
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 2 φλιτζάνια καρύδι χοντροκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • ½ φλιτζάνι γάλα συμπυκνωμένο
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο

Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε σε μπολ τη μυζήθρα, το κονιάκ, τα αβγά χτυπημένα, τις σταφίδες, την κανέλα και το χοντροκομμένο καρύδι και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Aπλώνουμε το ένα φύλλο στον πάγκο της κουζίνας και το κόβουμε σε δύο κομμάτια. Aπλώνουμε το 1/4 της γέμισης κάθετα στη μία πλευρά του φύλλου αφήνοντας λίγο κενό φύλλο στην κάθε πλευρά. Tυλίγουμε το φύλλο γύρω από τη γέμιση δημιουργώντας ένα ρολό. Tυλίγουμε τις άκρες έτσι ώστε να σφραγιστεί η γέμιση και να μην χυθεί. Eπαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για να φτιάξουμε τέσσερα ρολά. Αναμειγνύουμε σε μπολ το μέλι με το γάλα και τον χυμό πορτοκαλιού πάρα πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μείγμα. Zεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα ρολά μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα περιχύνουμε ζεστά με το σιρόπι και τα σερβίρουμε αφού κόψουμε το κάθε ρολό σε δύο κομμάτια.