Αρνάκι καπαμάς με μαγγίπες

06.06.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1½ ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1½ κιλό αρνί κομμένο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 3 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • ½ κιλό χόρτα άγρια, όπως ζοχούς ή αντίδια καθαρισμένα
  • 1 ματσάκι μαγγίπες (άγριο σχοινόπρασο της Ρούμελης)
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 4 γαρίφαλα ολόκληρα
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα με το λάδι για 4 λεπτά και προσθέτουμε το κρέας. Σοτάρουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, την κανέλα, το γαρίφαλο και 1 φλιτζάνι νερό. Aλατοπιπερώνουμε καλά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα χόρτα και τις μαγγίπες ψιλοκομμένες και μαγειρεύουμε για μισή ώρα επιπλέον.