Ανηθοτυρόπιτα

25.05.2011
Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ τον ψιλοκομμένο άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τα αβγά χτυπημένα, τα τυριά, το γιαούρτι, τον τραχανά και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 σκόρδο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 4 αβγά
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 4 κουτ. σούπας κατίκι
  • 4 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 100 γρ. τραχανά
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 3 κουτ. σούπας μαργαρίνη για το άλειμμα

Eκτέλεση
Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ τον ψιλοκομμένο άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τα αβγά χτυπημένα, τα τυριά, το γιαούρτι, τον τραχανά και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με τη μαργαρίνη και στρώνουμε μέσα του το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά. Μόλις βγάλουμε την πίτα από τον φούρνο, την αφήνουμε για 10 λεπτά να στεγνώσει και μετά σερβίρουμε.

Tip: Αντί για άνηθο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μάραθο, για ιδιαίτερη γεύση. Επίσης, αν δεν μας αρέσει η φέτα, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με ανθότυρο ή μανούρι. Στην περίπτωση αυτήν, μπορεί να χρειαστεί λίγο αλάτι.