Γαρδουμπάκια με γλυκάδια λεμονάτα

06.06.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια

Yλικά

  • 1 κιλό εντεράκια αρνίσια
  • 200 γρ. γλυκάδια
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
Πλένουμε τα εντεράκια πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και τα βάζουμε σε νερό με ξίδι για 10 λεπτά να φύγει η μυρωδιά. Στη συνέχεια, πλένουμε τα γλυκάδια καλά, κάνουμε με τα εντεράκια κοτσίδες ανάμεσα στις οποίες βάζουμε λίγα γλυκάδια και βάζουμε τις γαρδούμπες τη μία κοντά στην άλλη μέσα σε ταψί. (Μην ανησυχήσετε αν βγουν μεγάλες... θα μαζέψουν στο ψήσιμο). Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το λάδι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στους 220°C για 1 ώρα περίπου. Αν δούμε ότι πήραν γρήγορα χρώμα, τις σκεπάζουμε με λαδόκολα ή αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Tip: Εκτός από τα γλυκάδια, μπορούμε να βάλουμε στις γαρδούμπες μερικά κομμάτια συκώτι και πνευμόνι, ή ακόμα να προσθέσουμε στο ταψί μερικές πατάτες κομμένες κυδωνάτες.