Σπαγγέτι με βασιλικό και σάλτσα λαδολέμονο

09.05.2012
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 8-10 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 350 γρ. σπαγγέτι
  • 1 φλιτζάνι φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού (πλατύφυλλου)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • ½ φλιτζανιού τυρί πεκορίνο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ξύσμα λεμονιού

Eκτέλεση
Bράζουμε το σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Xτυπάμε σε ένα μπολ τον χυμό του λεμονιού με το ελαιόλαδο ώσπου να ενωθούν τα δύο υλικά. Προσθέτουμε στο μπολ το πεκορίνο, τα φύλλα βασιλικού, αλάτι και πιπέρι. Στραγγίζουμε το σπαγγέτι, ρίχνουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.

ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ