Πένες με μπρόκολο, μπέικον και κατσικίσιο τυρί

09.08.2013
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τα τελευταία 2 λεπτά προσθέτουμε και το μπρόκολο.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. πένες
  • 250 γρ. μπρόκολο (τα μπουκετάκια)
  • 120 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 150 γρ. τυρί κατσικίσιο μαλακό
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τα τελευταία 2 λεπτά προσθέτουμε και το μπρόκολο. Σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Τσιγαρίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι για 5-7 λεπτά. Μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περίσσιο λίπος. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε τις πένες σε μεγάλο μπολ μαζί με το μπρόκολο, το μπέικον και το κρεμμύδι. Θρυμματίζουμε με τα χέρια το κατσικίσιο τυρί και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και μπόλικο πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.