Σαλάτα με βραστά λαχανικά

09.08.2013
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αναμειγνύοντας όλα μαζί τα υλικά στο μούλτι για 2 λεπτά. Την αφήνουμε στο ψυγείο. Βράζουμε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό προσέχοντας να μην λιώσουν, τα στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
  • ΑΝΑΜΟΝΗ 30 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30-40 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 300 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
  • 200 γρ. πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 8 αγκινάρες κομμένες σε κυβάκια
  • 4 καρότα κομμένα σε κυβάκια
  • 200 γρ. αρακά

Για τη σάλτσα

  • 2 κρεμμυδάκια κομμένα σε κυβάκια
  • 2 πορτοκάλια (τον χυμό και το ξύσμα τους)
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αναμειγνύοντας όλα μαζί τα υλικά στο μούλτι για 2 λεπτά. Την αφήνουμε στο ψυγείο. Βράζουμε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό προσέχοντας να μην λιώσουν, τα στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά προτού σερβίρουμε.