Κανελόνια με γαρίδες και αρωματικά

11.03.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 18 κανελόνια
  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτα
  • 500 ml γάλα
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Για την μπεσαμέλ

  • 2 λεμόνια (το ξύσμα τους)
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 600 ml γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο + λίγο για το άλειμμα του ταψιού
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Λιώνουμε το βούτυρο σε μεσαία κατσαρόλα και ρίχνουμε το αλεύρι και το σκόρδο, ανακατεύοντας μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μείγμα. Ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά, ανακατεύοντας με αβγοδάρτη. Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 100 γρ. παρμεζάνα. Ελέγχουμε το αλάτι και προσθέτουμε το πιπέρι, το ξύσμα των λεμονιών και τον βασιλικό. Προσθέτουμε στην μπεσαμέλ τις γαρίδες ψιλοκομμένες. Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα και τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Ρίχνουμε το γάλα στο ταψί και απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι και τα 50 γρ. παρμεζάνας και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.