Πίτες Αραβικές με μαραθόσπορο, γραβιέρα και προσούτο Ευρυτανίας

12.11.2014

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 4 πίτες αραβικές μεγάλες
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
  • 200 γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
  • 150 γρ. παρμεζάνα
  • 150 γρ. προσούτο σε φέτες
  • 1 κλωναράκι ρίγανη φρέσκια
  • αλάτι χοντρό, πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ανακατεύουμε το λάδι με το σκόρδο, τη ρίγανη και τον μαραθόσπορο. Στρώνουμε τις αραβικές πίτες σε 2 ταψιά με λαδόκολα, τις αλείφουμε με το αρωματισμένο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τα δυο τυριά. Αλατίζουμε λίγο (γιατί έχουν ήδη αλάτι τα τυριά) και προσθέτουμε πιπέρι. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά και κόβουμε την κάθε πίτα στα έξι. Σερβίρονται ζεστές με μία φέτα προσούτο σε κάθε κομμάτι.