Σαλάτα πράσινη με σος τριών εσπεριδοειδών

08.04.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

12 ντοματίνια

1 λόλα πράσινη

1 λόλα κόκκινη

1 ματσάκι ρόκα

1 πιπεριά κόκκινη

Για τη σος

1 λεμόνι (το ξύσμα του και τον χυμό από το μισό)

1 πορτοκάλι (το ξύσμα του και τον χυμό από το μισό)

1 λάιμ (τον χυμό και το ξύσμα του)

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα λαχανικά. Κόβουμε τις πρασινάδες σε χοντρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε την πιπεριά. Στρώνουμε τις πρασινάδες σε μεγάλη σαλατιέρα και προσθέτουμε την πιπεριά και τα ντοματίνια. Ετοιμάζουμε τη σος αναμειγνύοντας στο μπλέντερ όλα τα υλικά της για 20 δευτερόλεπτα και περιχύνουμε τη σαλάτα λίγο πριν σερβίρουμε. Ανακατεύουμε καλά.