Σουτζουκάκια με γιαούρτι και δυόσμο

28.06.2013

Yλικά

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

2 φέτες ψωμί λευκό χωρίς κόρα

1/2 φλιτζάνι γάλα

3-4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη

1/2 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 λεμόνι (τον χυμό του)

1 φλιτζάνι γιαούρτι πρόβειο

1/2 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH

Μουλιάζουμε σε μπολ το ψωμί στο γάλα, σουρώνουμε, στραγγίζουμε καλά και το τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Ρίχνουμε σε λεκάνη τον κιμά, το μουλιασμένο ψωμί, τη φρυγανιά, 2 κουταλιές της σούπας λάδι και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομογενές. Το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον. Πλάθουμε μικρά οβάλ σουτζουκάκια και τα αραδιάζουμε σε πιατέλα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ρηχή αντικολλητική κατσαρόλα και τοποθετούμε τα σουτζουκάκια το ένα δίπλα στο άλλο. Σιγοψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς από όλες τις πλευρές. Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το λεμόνι και τον δυόσμο σε μπολ, αραιώνουμε με λίγο νερό (αν χρειάζεται) και ρίχνουμε το μείγμα στο φαγητό. Ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού, αφήνουμε για 2-3 λεπτά να σιγοβράσει η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας.

Συνταγή: ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ