Η σαλάτα της Αργυρώς

28.03.2014
Συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

-2 μελιτζάνες φλάσκες
-2 κολοκύθια
-2 κόκκινες πιπεριές
-2 κίτρινες πιπεριές
-2 κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
-1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-1 φλιτζάνι μαύρη σταφίδα
-1 φλιτζάνι κουκουνάρι
-½ φλιτζάνι ξίδι μπαλσάμικο
-2 κουτ. σούπας ζάχαρη
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε καρέ. Tα αραδιάζουμε σε ταψί, ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10 λεπτά. Aφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα καραμελώνουμε. Pίχνουμε τις σταφίδες και το κουκουνάρι και αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με μπαλσάμικο, τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά και τα αποσύρουμε. Προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε με προσοχή και παγώνουμε. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με ξινομυζήθρα.