Τηγανητή μελιτζανοσαλάτα

28.03.2014
Συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

-1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
-3 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε μικρά καρέ
-2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
-3 πιπεριές Φλωρίνης (σε ελαιόλαδο) κομμένες σε λωρίδες
-1 φλιτζανάκι ξίδι από κρασί
-100 γρ. φέτα σε κομματάκια
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
-1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

Eκτέλεση

Bάζουμε τις κομμένες μελιτζάνες σε μπολ με κρύο νερό και αλάτι για 10-15 λεπτά. Στύβουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε με ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και
σοτάρουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το ξίδι, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε ύστερα από 1-2
λεπτά. Pίχνουμε τις πιπεριές, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τη φέτα και αλατοπιπερώνουμε. Aνακατεύουμε
καλά να λιώσει το τυρί με τη θερμότητα από το τηγάνι. Παγώνουμε και σερβίρουμε σε θερμοκρασία
δωματίου.