Πασχαλινό γλυκό ψωμί

29.04.2013

Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Υλικά για 1 ψωμί

Υλικά

-1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-2 αβγά
-1 λεμόνι (το ξύσμα του)
-1 ρακοπότηρο κονιάκ
-1/2 φλιτζάνι γάλα
-1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο για το άλειμμα
-1 αβγό βαμμένο για το στόλισμα
-ζάχαρη για πασπάλισμα

Eκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά, το ξύσμα του λεμονιού, το κονιάκ και το γάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μάλλον σφιχτή ζύμη. Την πλάθουμε σε κουλούρα και την τοποθετούμε με σε λαδόκολα. Την αλείφουμε με το αβγό, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη, τη χαράζουμε κυκλικά και στη μέση της βάζουμε ένα κόκκινο αβγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.