Πατατοσαλάτα με τόνο και σος γιαουρτιού

23.10.2014

Υλικά για 4-6 άτομα

8 μεσαίες πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
180 γρ. τόνος κονσέρβας σε νερό
100 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
6-7 αγγουράκια τουρσί
λίγο άνηθο
αλάτι, πιπέρι
200 γρ.στραγγιστό γιαούρτι χύμα
200 γρ. μαγιονέζα
40 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις πατάτες με την φλούδα τους και τις βράζουμε. Τις κρυώνουμε σε κρύο νερό και μετά τις ξεφλουδίζουμε.
  • Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους σε μία μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτουμε τον τόνο, το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές λωρίδες, το καλαμπόκι, την κάππαρη (στραγγισμένη) και το αγγουράκι τουρσί σε φετούλες (επίσης στραγγισμένο).
  • Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την μαγιονέζα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι, αρκετό πιπέρι, και τον άνηθο ψιλοκομμένο.
  • Αναμιγνύουμε την σως μας με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα.


Tips: Αφήνουμε τις πατάτες με την φλούδα τους γιατί έτσι δεν απορροφάνε πολύ νερό κατά το βράσιμο, και μένει πιο έντονη η γέυση της πατάτας στην σαλάτα μας.

Τη συνταγή μας έδωσε η Ελένη Εντζερίδου από το food blog γευσις.