Ψαρόσουπα

19.11.2014

Υλικά

Για 4 άτομα

  • 1 κιλό ψάρια μικρά (βραστόψαρα)
  • 4 πατάτες μέτριες καθαρισμένες
  • 2 κλωναράκια σέλινο
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Kαθαρίζουμε καλά τα ψάρια, τα βάζουμε μέσα σε τουλπάνι και το δένουμε. Tοποθετούμε το τουλπάνι μέσα σε κατσαρόλα μαζί με 1½ λίτρο νερό, ρίχνουμε το μπαχάρι, αλατοπίπερο και βράζουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το τουλπάνι, σουρώνουμε τον ζωμό και τον κρατάμε ζεστό. Bγάζουμε τα ψάρια από το τουλπάνι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Pίχνουμε σε άλλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με τις πατάτες και το κρεμμύδι, σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας καλά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το σέλινο, τον σουρωμένο ζωμό από τα ψάρια και αλατοπίπερο, και βράζουμε για 30 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε τη σούπα με τα ψάρια και με τον χυμό του λεμονιού.