7 υλικά που δεν έχεις δοκιμάσει στην πίτσα (αλλά θα έπρεπε)

16.08.2016
Πίτσα: Ενα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων σε κάθε ώρα της ημέρας.

Βαρέθηκες τα κλασικά και θέλεις να δοκιμάσεις κάτι πέρα από τα συνηθισμένα; Σου προτείνουμε υλικά που σίγουρα δεν είχες σκεφτεί. Κάνε μια δοκιμή και καλή όρεξη!

1. Μπρόκολλο

Εκτός από ιδίαιτερα θρεπτικό, το μπρόκολλο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά! Κι αν το βραστό μπρόκολλο δε σε ενθουσιάζει, το ψητό - μαζί με το λιωμάνο τυράκι - ίσως σου αλλάξει γνώμη. Δοκίμασε να το συνδιάσεις με λουκάνικο. Λιχουδιά...

2. Κολοκύθα

Λίγη κολοκύθα και κατσικίσιο τυρί θα δώσουν ιδιαίτερη γεύση στην πίτσα που δύσκολα δε θα λατρέψεις. Πρόσφερέ τη στους καλεσμένους σου κι όλοι θα σου ζητούν τη μυστική συνταγή.

3. Ρόκα

Η ρόκα δεν δίνει πικάντικη γεύση μόνο στις σαλάτες αλλά ενισχύει και τη γεύση της πίτσας. Είναι ιδανικό έξτρα υλικό για μια πίτσα με βάση το πεπερόνι ή και για μια χορτοφαγική εκδοχή πίτσας. Πειραματίσου ελεύθερα.

4. Γαρίδες

Είναι από τα υλικά που δε θα σκεφτόσουν ποτέ να βάλεις σε μια πίτσα. Σε συνδιασμό μάλιστα με λαχανικά, ανανά κι αν οι γαρίδούλες σου είναι βουτυράτες και σκορδάτες, το αποτέλεσμα θα είναι όχι απλά γκουρμέ αλλά θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Προυπόθεση; να σου αρέσουν οι γαρίδες.

5. Κρέμα αβοκάντο

Την κρέμα αβοκάντο την έχεις συνηθίσει ως συνοδευτικό σε μεξικάνικο φαγητό; Δοκίμασε να βάλεις τη σάλτσα μέσα στην πίτσα. Θα δώσει μια εντελώς διαφορετική γεύση κι υφή από τα συνηθισμένα. Μπορείς να πειραματιστείς με διάφορες συνταγές γκουακαμόλε όπως αυτές που σου προτείνουμε σε παλαιότερο άρθρο μας.

6 παραλλαγές τις γκουακαμόλε

6, Πικάντικη σος buffalo

Πικάντιικη σάλτσα ντομάτας (βάλε μέσα στη ντομάτα λίγο πιπέρι καγιέν), βούτυρο και ξιδάκι για την πιο κλασική μορφή της γνωστής σάλτσας μπάφαλο, με την οποία συνήθως συνοδεύουμε τις φτερούγες κοτόπουλου. Ταιριάζει τέλεια σε πίτσα με κοτόπουλο, μοτσαρέλα , τυράκι τσένταρ και κρεμμύδι.

7. Σταφύλια

Σίγουρα ακούγεται παράξενο αλλά τα σταφύλια μπορούν να κάνουν την πίτσα γκουρμέ! Έχουν υπέροχη γεύση, ταιριάζουν με όλα τα είδη τυριού και κάνουν υπέρχοη κρούστα! Λίγο κουκουνάρι από πάνω και ιδιού μια γκουρμέ πίτσα που εντυπωσιάζει από τα υλικά της κι όχι μόνο.