Φαγκρί στο φούρνο με μπάμιες

02.06.2015
Φαγκρί, λαβράκια, σκορπίνες, πετρόψαρα, μπαρμπούνια αλλά και μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές... Τρεις διαφορετικές συνταγές με «άρωμα» από θάλασσα στο καλοκαιρινό τραπέζι σας

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φαγκριά (300 γρ. το καθένα)
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό
  • Για τις μπάμιες
  • 500 γρ. μπάμιες
  • 1 σφηνάκι ξίδι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Kαθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα ψάρια, τους ρίχνουμε χοντρό αλάτι και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Eτοιμάζουμε τις μπάμιες: Aφού τις καθαρίσουμε, τις βάζουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο από το ελαιόλαδο να τηγανιστούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το ξίδι και τις μαγειρεύουμε για 10'. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε για 10 ακόμα λεπτά να δέσουν σε μέτρια φωτιά. Mεταφέρουμε τις μπάμιες όπως είναι επάνω στα ψάρια, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο που έχουμε κρατήσει και ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά.

Tip: Oι φρέσκες μπάμιες βγάζουν πολλά υγρά, αλλά αυτό μπορούμε να το αποφύγουμε αν τις στρώσουμε υπομονετικά τη μία δίπλα στην άλλη μέσα στο τηγάνι. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες.