Θαλασσινά και ψάρια με κρασί στον φούρνο

12.06.2015
Φαγκρί, λαβράκια, σκορπίνες, πετρόψαρα, μπαρμπούνια αλλά και μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές... Τρεις διαφορετικές συνταγές με «άρωμα» από θάλασσα στο καλοκαιρινό τραπέζι σας

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρια διάφορα καθαρισμένα (σκορπίνες, πετρόψαρα, μπαρμπούνια)
  • 12 μύδια καθαρισμένα,
  • 6 γυαλιστερές, 6 κυδώνια καθαρισμένα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ντομάτα ολόκληρη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (τη φλούδα του)
  • αλάτι, πιπέρι κόκκινο καυτερό

Eκτέλεση

Βάζουμε σε ταψί τα ψάρια, το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την ντομάτα. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το πιπέρι και αλατίζουμε. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 30'. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160°C και προσθέτουμε το κρασί, τη φλούδα λεμονιού και τα θαλασσινά. Ψήνουμε για άλλα 5 ' και σερβίρουμε.