DIY: Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο δώρο σε βαζάκι με λιγότερα από 5€

28.11.2016
Ψάχνεις να βρεις το κατάλληλο δώρο για τις επισκέψεις των γιορτών και αναστενάζεις όταν σκέφτεσαι το πορτοφόλι σου; Δεν χρειάζεται! Παρακάτω σου παρουσιάζουμε μια πολύ διαφορετική, γιορτινή αλλά και οικονομική λύση που σε κάνει να ξεχάσεις το ζαχαροπλαστείο! Την αλήθεια να την πούμε η ιδέα είναι του Jamie Oliver. Eμείς σου δίνουμε τη συνταγή για μαγικά cookies ή κέικ και αφήνουμε την επιλογή για το βαζάκι σε εσένα. Eμείς φτιάξαμε τη δική μας εκδοχή με κακάο και προσθέσαμε και άλλα συστατικά και εσύ δεν έχεις παρά να κάνεις το ίδιο αν θες. Πρόσθεσε υλικά και φτιάξε τη δική σου εκδοχή! Τιπ: Κάθε νοικοκυρά θα το λατρέψει και ...bonus μπορείς να το φτιάξεις μαζί με όλη την οικογένεια και να περάσετε τέλεια. Ακόμη και στην περίπτωση που δεν προλαβαίνεις να πάρεις γλυκά σε μια έκτακτη περίσταση, αν έχεις το μαγικό βαζάκι έτοιμο δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα! Τι περιμένεις λοιπόν;

Συστατικά:

  • 115 γρ αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 150 γρ σταφίδες
  • 165 γρ νιφάδες βρώμης
  • 125 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 1 βανίλια


Θα χρειαστούμε επίσης : Βούτυρο soft και 1 αυγό.

Εκτέλεση:
Σε ένα καθαρό, στεγνό βάζο χωρητικότητας 750ml, τοποθέτησε προσεκτικά τα παραπάνω υλικά με τη σειρά ξεκινώντας με το αλεύρι. Γύρω από το βάζο σου δέσε μια ετικέτα με τις οδηγίες για την εκτέλεση!

Τιπ: Σημαντικό είναι το βάζο να είναι γυάλινο και να σφραγίζει καλά.

Έξτρα τιπ:

Καλό είναι να τα βάλεις στο φούρνο πάνω σε λαδόκολλα.

Η ετικέτα θα γράφει την εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC και ανοίγουμε προσεκτικά το βάζο. Αδειάζουμε τη ζάχαρη σε ένα μπολ και την χτυπάμε με 115 γραμμάρια βούτυρο soft και το αυγό. Άδειασε το υπόλοιπο μείγμα από το βάζο μέσα στο μπολ και βάλε το στο ψυγείο για μισή ώρα. Μόλις το βγάλεις από το ψυγείο, προσθέτεις τμηματικά το υπόλοιπο μείγμα από το βάζο κι ανακατεύεις τη ζύμη απαλά. Άπλωσε στο ταψί τη λαδόκολλα και βάλε μικρές κουταλιές από το μείγμα με προσοχή- ώστε να έχουν κάποια απόσταση μεταξύ τους- γιατί θ'απλώσουν στο ψήσιμο. Ψήσε τα μπισκότα στους 200 βαθμούς για περίπου 8- 10 λεπτά και άφησέ τα λιγάκι να σταθούν 2 λεπτά πριν τα βγάλεις από το ταψί.

Μην ξεχνάς: Τα cookies μας πρέπει να είναι μαλακά στη μέση!

Επίσης η τιμή του διαφέρει ανάλογα με το βαζάκι που θα διαλέξεις.

Ελένη Αναστασάκη