Αυτό είναι το πιο υγιεινό μπέργκερ που έχεις φάει

14.07.2016
Αυτό είναι πραγματικά το πιο υγιεινό και διαιτητικό μπέργκερπου έχεις συναντήσει. Σου δίνουμε την ιδέα που ίσως σε ενθουσίασει και είναι τέλεια ιδιαίτερα τους καλοκαιριμούς μήνες.

Η ιδέα είναι απλή: αυτό το μπέργκερ ΔΕΝ έχει ψωμί. Θα μου πεις βέβαια, μπέργκερ χωρίς ψωμί γίνεται; Ένα δίκιο το έχεις αλλά μη ξεχνάς πως το βασικό συστατικό των μπέργκερς δεν είναι το ψωμί αλλά το μπιφτέκι. Κι όπως και να το κάνεις, οι υγιεινές ιδέες είναι πάντα καλοδεχούμενες.

Αντί για αφράτα ψωμάκια εμείς προτείνουμε ντομάτα - δρισιστική για το καλοκαιράκι - που πάει τέλεια με μπιφτέκια και σος. Μπορεί να μη σου δίνει την κλασική γεύση του ψωμένιου μπέργκερ αλλά δίνει την αίσθηση φρεσκάδας, είναι διαιτητική και χωρίς γλουτένη.

Όσο για το ποιές ντομάτες να χρησιμοποιήσεις, όλα είναι θέμα γούστου. Προσωπικά επιλέγω τις πιο άγουρες και λιγότερο ζουμερές.

Τη γέμιση την αφήνουμε στη φαντασία σου...

Προειδοποίηση: Δεν είναι εύκολο να φαγωθεί με τα χέρια όπως το κλασικό μπέργκερ - όχι όμως κι αδύνατο. Για να μη λερωθείς και πέσουν ζουμιά πάνω στη μπλούζα σου προτείνω τη χρήση μαχαιροπίρουνου [τουλάχιστον έτσι κάνω εγώ].