Ψητό σκουμπρί με σαλάτα από τον Ηλία Μαμαλάκη

12.11.2016

Υλικά για 4 άτομα:

4 μέτρια σκουμπριά καλά καθαρισμένα από τα λέπια και τα εντόσθια

1 λεμόνι

1 αγγούρι

250 γραμ τρυφερά μικρά φύλλα σπανακιού

1 μεγάλη ρέβα περίπου 200 γραμ

4 κουτ σούπας σόγια σος

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200ο και ανάβετε το γκριλ. Καθαρίζετε τα ψάρια και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε απαλά την πέτσα τους σε 2-3 σημεία. Αλατίζετε ελαφρώς και τα βάζετε σε ένα ταψί. Το τοποθετείτε στο φούρνο και τα ψήνετε για περίπου 10 λεπτά.

Καθαρίζετε το αγγούρι με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα καρότα, αφαιρώντας λωρίδα παρά λωρίδα την φλούδα του και το κόβετε σε ροδέλες. Σερβίρετε τα ψάρια μαζί με το λεμόνι κομμένο στα 4, τις ροδέλες αγγουριού και το τρυφερό σπανάκι. Προσθέτετε τη ρέβα τριμμένη στον τρίφτη ραντίζοντας με 1 κουταλιά σούπας σόγια σος.

Τι προσέχει ο Ηλίας Μαμαλάκης πριν αγοράσει ψαρικά; Πρωτίστως να είναι βιώσιμα. Μάθε περισσότερα στον οδηγό του WWF για την υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών.