Βουνά μάφιν & μπράουνις ορυχεία: Γλυκά βγαλμένα από παραμύθι! [Photos]

09.11.2016
Πώς θα σου φαιονόταν μια πόλη όπου τα γλυκά είναι τεράστια κι οι άνθρωποι μικροσκοπικοί; Έχεις ποτέ σκεφτεί ένα βουνό μάφιν ή μια λίμνη σοκολάτας; Την ιδέα κάνει πράξη ενας ζαχαροπλάστης.

Ο Matteo Stucchi από την Μόντζα έχει άποψη για τα γλυκά: «Η εμφάνιση του επιδόρπιου είναι όσο σημαντική είναι η γεύση του» γι΄αυτό κι αναλαμβάνει δράση!

Τα γλυκά του είναι ολόκληροι κόσμοι, λιλιπούτειοι , εξού και η ονομασία τους "Lilliput".

Μέσα από τον κόσμο των γλυκών της "Lilliput" βλέπουμε πώς θα ήταν οι άνθρωποι που θα ζούσαν σ' έναν κόσμο από τεράστια γλυκά.

Οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη σκαρφαλώνουν πάνω σε βουνά-muffin και από τη βουνοκορφή παρατηρούν γιγάντια εκλέρ, σε σχήμα κύκνου, να κολυμπούν εδώ κι εκεί.

Brownies γίνονται ορυχεία, ένα τιραμισού γίνεται εργοτάξιο, τρία μακαρόν μετατρέπονται σε αθλητή άρσης βαρών τη στιγμή που διεκδικεί μετάλλιο…ανεξάντλητες οι εμπνεύσεις του Matteo.

Βεβαίως, ο Matteo Stucchi εμπνέεται από τον Christopher Boffoli, καλλιτέχνη γνωστό από τη δουλειά του «Big Appetites».

Οι προσπάθειές του Matteo δεν πέρασαν απαρατήρητες. Μέσα σε δύo μόλις μήνες, ο λογαριασμός του στο Instagram έφτασε τους 35.000 followers.

«Έφερα μαζί την τροφή και τη φαντασία μου, δημιουργώντας γλυκά και ευφάνταστες λήψεις (φωτογραφικές)» έγραψε σε μια ανάρτησή του στο Instagram.

Είναι ενδιαφέρων ο κόσμος των «Γλυκών του Γκάλιβερ»!