Κιχί με κρέμα

29.01.2009
Για να τους γλυκάνουμε...

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 1/2 πακετάκι μαργαρίνη
  • 2 αβγά για άλειμμα
  • 1 λαδόκολλα

Για την κρέμα:

  • 2 λίτρα γάλα
  • 6 αβγά
  • 1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • 2 βανίλιες

Για το γαρνίρισμα:

  • άχνη ζάχαρη
  • κανέλλα

Τι κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα χτυπάμε με το αναδευτήρι τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς και όταν το γάλα αρχίζει να φουσκώνει ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μαργαρίνη, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε σε μια επιφάνεια τα φύλλα κρούστας, τα κόβουμε στη μέση και με ένα κουτάλι βάζουμε λίγη από τη γέμιση κατά μήκος από τη μια άκρη του φύλλου έως την άλλη και τυλίγουμε προσεχτικά σε ρολό.

Αλείφουμε τα μίνι κιχί με μαργαρίνη, λιωμένη και κρατώντας με το ένα χέρι τη μια άκρη στρίβουμε την άλλη με προσοχή έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα μικρό σαλιγκάρι.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Αλείφουμε τα κιχί με χτυπημένα αβγά, αφήνουμε για 5 λεπτά ώστε να δημιουργηθεί κρούστα και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με τη λαδόκολλα.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20.

Αφού ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε πασπαλίζοντάς τα με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Συμβουλή
Για να δώσουμε περισσότερο άρωμα στην κρέμα, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Soda-Club πορτοκάλι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ