Πιγκουίνοι

29.01.2009
Για να δώσουμε μια χαρούμενη πινελιά στο δείπνο μας!

Τι έχουμε:

  • 1 φλιτζ. Βιτάμ
  • 2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 3 κουταλιές γάλα
  • 2 κουταλάκια μπέικιν-πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • φορμάκια μιας χρήσης
  • σακούλα ζαχαροπλαστικής

Για το γλάσο:

  • 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 3 ασπράδια

Για το γαρνίρισμα:

  • 1 φλιτζ. σοκολάτα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζ. φουντούκια

Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη και μόλις αφρατέψει προσθέτουμε τα αβγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθούν.

Κατόπιν προσθέτουμε το γάλα και μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα του αλευριού. Σταματάμε το μίξερ μόλις δούμε ότι το αλεύρι έχει απορροφηθεί και το μείγμα έχει γίνει λείο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Βάζουμε τα χάρτινα φορμάκια σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο και με ένα κουτάλι βάζουμε στο καθένα λίγο από το μείγμα, φροντίζοντας να φτάνει μέχρι τη μέση και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια με την άχνη και τα χτυπάμε με το μίξερ έως ότου γίνουν ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.

Αφού ψηθούν τα κεκάκια, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, γεμίζουμε την σακούλα ζαχαροπλαστικής, με το γλάσο και κάνουμε μια ροζέτα επάνω σε κάθε κεκάκι. Κατόπιν λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα γάλακτος και βουτάμε τα φουντούκια. Τα βγάζουμε με ένα πιρούνι, τα βάζουμε σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.

Στη συνέχεια τα βουτάμε στη σοκολάτα για δεύτερη φορά για να αποκτήσουν στρογγυλό σχήμα.

Μόλις παγώσουν καλά τα βάζουμε στην κορυφή κάθε ροζέτας και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Εάν δούμε ότι το μείγμα του γλάσου δεν είναι αρκετά παχύρρευστο, προσθέτουμε άχνη μέχρι να δέσει καλά.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ κανέλας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ