Μανιταρόσουπα με μοσχάρι

05.03.2009
Πλούσια σε γεύση και βιταμίνες!

Τι έχουμε:

  • 750 γραμ. κιλότο από μοσχάρι
  • με το κόκαλο, καθαρισμένο από τα λίπη
  • 2 κεσεδάκια μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 μίσχο σέλερι
  • 1/2 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 6 φλιτζ. νερό
  • 3 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 1 κουταλιά Βιτάμ
  • χονδρό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • κλωναράκια φρέσκο νεροκάρδαμο

Τι κάνουμε:
Πλένουμε το κιλότο και το αλατοπιπερώνουμε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια-δυνατή φωτιά 2 κουταλιές από το λάδι και σοτάρουμε το κρέας έως ότου ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το καρότο κομμένο σε ροδέλες, το σέλερι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.

Βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα το κρέας, ρίχνουμε το νερό, τις ντομάτες πολτοποιημένες και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα βράζουμε για περίπου 1 ώρα.

Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι λιώνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά, βράζοντας για 15 λεπτά ακόμα.

Οταν το μοσχάρι μαλακώσει, το βγάζουμε από τη σούπα, αφαιρούμε το κόκαλο και το κόβουμε σε κομματάκια. Με μια κουτάλα αφαιρούμε το λίπος που υπάρχει στην επιφάνεια της σούπας και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια του κρέατος και τον μαϊντανό.

Αφήνουμε να βράσουν και όταν δέσει η σούπα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ ώστε να πολτοποιηθούν όλα τα υλικά.

Τη σερβίρουμε ζεστή, γαρνίροντας με λίγα κλωναράκια νεροκάρδαμου.

Συμβουλή
Οταν βάλουμε τη σούπα στο μ?λέντερ, το κλείνουμε με ελαφρά ανασηκωμένο το καπάκι του, σκεπάζοντας το με μια πετσέτα ούτως ώστε να φεύγουν οι υδρατμοί για να μην υπάρχει κίνδυνος λόγω πίεσης να πεταχτεί η σού?α έξω.

Το κατάλληλο κρασί: Νεμέα φρέσκια.