Αγριο ρύζι με φέτα

06.02.2009
Θα σας ενθουσιάσει!

Τι έχουμε:

  • 1 συσκευασία άγριο ρύζι
  • 2 φλιτζ. φέτα τριμμένη
  • 1/2 πακετάκι Βιτάμ
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • αλάτι
  • στη μύτη από το κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • κλωναράκια άνηθου
  • κλωναράκια μαϊντανού

Τι κάνουμε:
Πλένουμε το ρύζι και το βάζουμε σε ένα μπολ για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει.

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τον ζωμό λαχανικών.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το Βιτάμ, ρίχνουμε το αλάτι και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι έως ότου χρυσίσουν.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ρύζι, στραγγισμένο, στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε συνεχώς για να σοταριστεί ομοιόμορφα και ρίχνουμε λίγο από τον βραστό ζωμό, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε για να απορροφηθεί.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία έως ότου απορροφηθεί όλος ο ζωμός και βράσει το ρύζι.

Κατόπιν, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και βγάζουμε το ρύζι από την κατσαρόλα. Το βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε από πάνω τη φέτα και ψήνουμε κάτω από το γκριλ του φούρνου για 15 λεπτά έως ότου η φέτα ροδίσει ελαφρά.

Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένα και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο θυμάρι πάνω από τη φέτα.

Το κατάλληλο κρασί: Μαντηλαριά.