Κιχί με πράσο και τυρί

05.03.2009
Με μεράκι και αγνά υλικά!

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 3 κουταλιές μαργαρίνη
  • Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό πράσα
  • 3 αβγά
  • 1/2 κιλό φέτα

Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τα πράσα, πετάμε το σκληρό πράσινο μέρος, πλένουμε τα λευκά και τα ψιλοκόβουμε.

Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, τα βράζουμε για 15 λεπτά και τα ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσουν καλά.

Αφού στραγγίσουν και κρυώσουν, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τη φέτα τριμμένη, τα αβγά και τα ανακατεύουμε για να ενωθούν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Σε μια επιφάνεια απλώνουμε 3 διπλά φύλλα κρούστας, φροντίζοντας οι άκρες του μεσαίου φύλλου να ακουμπάνε πάνω στο εσωτερικό των ακριανών φύλλων, περίπου 5 εκατοστά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα μακρύ ενιαίο φύλλο.

Με ένα κουτάλι βάζουμε τη γέμιση από τη μια άκρη των ενωμένων φύλλων έως την άλλη και τυλίγουμε προσεχτικά σε ρολό.

Αλείφουμε το ρολό με λιωμένη μαργαρίνη και κρατώντας με το ένα χέρι τη μια άκρη στρίβουμε την άλλη προσεχτικά έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα μεγάλο σαλιγκάρι.

Βάζουμε την πίτα σε ένα ταψί αλειμμένο με μαργαρίνη και την ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά έως ότου ροδίσει.

Οταν ψηθεί βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Αν θέλουμε να δώσουμε Περισσότερο χρώμα στην πίτα την αλείφουμε με αβγό χτυΠημένο, αφήνουμε για 5 λεπτά για να δημιουργηθεί κρούστα και την ψήνουμε.

Το κατάλληλο κρασί: chardonnay.