Κανελόνια με ανθότυρο

06.02.2009
Με ιταλική... φινέτσα!

Τι έχουμε:

  • 1 συσκευασία κανελόνια σε ρολό
  • 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κουταλιές συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 2 κουταλιές Βιτάμ

Για τη γέμιση:

  • 3/4 του κιλού ανθότυρο
  • 3 αβγά
  • 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη

Για το γαρνίρισμα:

  • φλούδες παρμεζάνας
  • φύλλα ρόκας

Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ανθότυρο τριμμένο με τα δάχτυλα μας, τα αβγά, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε με το αναδευτήρι των αβγών, προσθέτοντας σιγά-σιγά το γάλα έως ότου ενωθούν τα υλικά.

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα-ένα τα κανελόνια, σκεπάζουμε με το δάχτυλο μας τη μια τρύπα και με ένα κουτάλι τα γεμίζουμε με το μείγμα του ανθότυρου.

Κατόπιν, τα στρώνουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με Βιτάμ, το ένα δίπλα στο άλλο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα κανελόνια.

Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά.

Δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να γκρατιναριστούν τα κανελόνια.

Οταν ψηθούν βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για δέκα λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα ανακατεύοντας έως ότου λιώσει το τυρί και η σάλτσα δέσει.

Σερβίρουμε τα κανελόνια περιχυμένα με τη σάλτσα τους, γαρνίροντας με φλούδες παρμεζάνας και φύλλα ρόκας.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση τυρί της αρεσκείας μας.

Το κατάλληλο κρασί: Αθήρι.