Ρολά με ανθότυρο

07.05.2009
Τα πιτσιρίκια θα τα λατρέψουν!

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 3 κουταλιές μαργαρίνη
  • 1 λαδόκολλα

Για τη γέμιση:

  • 2 φλιτζ. ανθότυρο
  • 2 αβγά
  • 1/2 φλιτζ. γάλα
  • αλάτι στη μύτη από το κουταλάκι

Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ανθότυρο τριμμένο με τα δάχτυλα μας, τα αβγά χτυπημένα, το γάλα, το αλάτι και ανακατεύουμε έως ότου το μείγμα γίνει ομοιογενές.

Πάνω σε μια επιφάνεια στρώνουμε 2 φύλλα κρούστας και απλώνουμε στις δύο άκρες τους κατά μήκος λίγη από τη γέμιση.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Τυλίγουμε την μια άκρη προς τα μέσα, μέχρι τη μέση έτσι ώστε να κλείσουμε τη γέμιση και κάνουμε το ίδιο και στην άλλη άκρη, φροντίζοντας τα δύο ρολά να ενωθούν.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία σε όλα τα φύλλα και στρώνουμε τα ρολά σε ένα ταψί στρωμένο με τη λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με μαργαρίνη και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα.

Οταν ψηθούν, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και βάζουμε τα ρολά σε μια πιατέλα, γαρνιρισμένα με κλωναράκια μαϊντανού.

Συμβουλή
Για περισσότερη γεύση και άρωμα μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση λίγο μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένα και πιπέρι.

Το κατάλληλο κρασί: Ντεμπίνα Ηπείρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ