Τσικνίστε μερακλίδικα...

17.02.2009
Αν την Τσικνοπέμπτη έχετε καλέσει φίλους στο σπίτι, το TV ΕΘΝΟΣ Γεύσεις σάς προτείνει ένα πλήρες μενού για μια αξέχαστη βραδιά με άρωμα και γεύση. Ο ενορχηστρωτής είναι ο Στράτος Πανάγος, που μαγειρεύει στην εκπομπή «Στην κουζίνα», που προβάλλεται από Δευτέρα έως Παρασκευή στο ALTER στις 9.15 π.μ.

Αν την Τσικνοπέμπτη έχετε καλέσει φίλους στο σπίτι, το TV ΕΘΝΟΣ Γεύσεις σάς προτείνει ένα πλήρες μενού για να το τσικνίσετε μερακλίδικα με άρωμα και γεύση. Ο ενορχηστρωτής είναι ο Στράτος Πανάγος, που μαγειρεύει στην εκπομπή «Στην κουζίνα», που προβάλλεται από Δευτέρα έως Παρασκευή στο ALTER στις 9.15 π.μ. Το μενού που μας προτείνει γι αυτή την ιδιαίτερη... βραδιά είναι μερακλής μεζές, ομελέτα με λουκάνικα και παστουρμά και πουράκια με χαλβά. Σε εμάς «ανοίγει τα χαρτιά του» και μαθαίνουμε για την ιστορία του. Γέννημα θρέμμα

Μυτιληνιός. Κάθε πρωί έβλεπε στην κουζίνα τις τέσσερις γυναίκες της ζωής του, μαμά, γιαγιά και τις δύο θείες, να μαγειρεύουν ακατάπαυστα. «Αντί να κακομάθω, προτίμησα να μάθω..., γι αυτό συνεχώς ανακατευόμουν στα πόδια τους». Ετσι, όταν ήρθε η ώρα της φοιτητικής ζωής, ο Στράτος ήταν μετρ του είδους και τότε ήταν στη φάση όπου μάθαινε να φτιάχνει διαφόρων ειδών σάλτσες. Αργότερα ασχολήθηκε ενεργά με τον τουρισμό και κάπου εκεί η μαγειρική εδραιώνεται στη ζωή του και γίνεται η βασική απασχόληση. Στην πορεία ήρθαν τέσσερα βιβλία. Μάλιστα το τελευταίο του βιβλίο που είναι στα σκαριά είναι αφιερωμένο στους μεζέδες.

Μεζέδες που είναι βασισμένοι σε πολύ παλιές παραδοσιακές συνταγές. Οι σταθμοί της καριέρας του είναι δύο: η κατάρτιση του μενού και η επιμέλεια που έκανε για όλους τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Γερμανίας, καθώς επίσης και η διάδοση ελληνικών μεζέδων σε τριάντα πόλεις του εξωτερικού μαγειρεμένες από τον ίδιο!

Αλλωστε αυτό που τον εκφράζει είναι τα τρία δέλτα. Διάσωση, διατήρηση και διάδοση.