Μερακλή μεζέ

17.02.2009

Χρόνος παρασκευής: 15 λεπτά

Ατομα: 4

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό ψαρονέφρι
  • 1 κούπα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα λαδοτύρι κομμένο σε κύβους
  • 2 ποτήρια κόκκινο, ξηρό κρασί
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • από 2 κόκκινες, πράσινες, κίτρινες πιπεριές
  • αλάτι
  • κόκκους πράσινου και κόκκινου πιπεριού ρίγανη
  • 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπα αλεύρι

Εκτελεση

  • βάζουμε το βούτυρο και το κρέας σε μια κατσαρόλα,
  • σοτάρουμε καλά σε δυνατή φωτιά μέχρι να κοκκινίσει. χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το μπέικον.
  • Αφήνουμε μισή ώρα να τηγανιστούν, ρίχνουμε το λαδοτύρι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τον πελτέ της ντομάτας και το αλεύρι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί.
  • Κλείνουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και το αφήνουμε σιγοβράσει. Ανακατεύουμε συχνά γιατί το αλεύρι κολλάει.
  • Το βράσιμο κρατάει περίπου μισή ώρα.