Πουράκια με χαλβά

21.05.2009

Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά

Ατομα: 10

Υλικά

  • 1 πακέτο (500 γρ.) φύλλα κρούστας
  • 1 κιλό χαλβά
  • 2 κούπες ψιλοκομμένα καρύδια και αμύγδαλα και φουντούκια
  • 1/2 κούπα σταφίδες
  • 2 κουταλάκια κανέλα σε σκόνη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τον χαλβά σε μικροσκοπικά κομμάτια
  • τον αναμειγνύουμε με τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και την κανέλα.
  • Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα φύλλα. Τα ξεδιπλώνουμε και τα κόβουμε οριζόντια και κάθετα σε τέσσερα κομμάτια.
  • Βάζουμε τα κομμάτια των φύλλων το ένα πάνω στο άλλο και τα σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα.
  • Παίρνουμε ένα φύλλο και αφού λιώσουμε το βούτυρο, με ένα πινέλο το βουτυρώνουμε.
  • Βάζουμε στη μικρή πλευρά μια κουταλιά από το μείγμα του χαλβά.
  • Απλώνουμε το μείγμα να καλύψει όλη την πλευρά αφήνοντας ένα εκατοστό στις δύο άκρες.
  • Διπλώνουμε πάνω στον χαλβά τις μακριές πλευρές και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό το φύλλο.
  • Τοποθετούμε τα πουράκια σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδίσουν.
  • Βγάζουμε τα πουράκια από τον φούρνο, τα αφήνουμε να γίνουν χλιαρά και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.