Κοτοσουβλάκια

18.02.2009
Ενα παιχνιδιάρικο πιάτο

Τι έχουμε:

  • 3 στήθη από κοτόπουλο
  • 3 κουταλιές βιτάμ
  • καλαμάκια για σουβλάκια

Για το γαρνίρισμα:

  • φέτες από ψωμί ολικής αλέσεως
  • ντοματάκια Σαντορίνης
  • φέτες από αγγουράκι φρέσκο και τουρσί
  • κέτσαπ

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Πλένουμε τα στήθη από το κοτόπουλο, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε λωρίδες.

Περνάμε 1 λωρίδα κοτόπουλου σε κάθε καλαμάκι και κατόπιν αλείφουμε κάθε κοτοσουβλάκι με λιωμένο βιτάμ.

Σε ένα ταψάκι, βάζουμε τα κοτοσουβλάκια, το ένα δίπλα στο άλλο και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1/2 ώρα.

Μόλις ψηθούν, τα βάζουμε πάνω σε φέτες ψωμιού, περνάμε στην κορυφή από κάθε καλαμάκια ένα ντοματάκι και σερβίρουμε, γαρνίροντας τα πιάτα με αγγουράκι και κέτσαπ.

Συμβουλή
Μπορούμε να κόψουμε το κοτόπουλο σε κύβους.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Χυμός καρότου.