Ογκρατέν τυριών με κοτόπουλο

24.02.2009
Για να γλείψουν και τα πιάτα!

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 3 στήθη από κοτόπουλο
  • 1 φλιτζ. τριμμένο τυρί γκούντα
  • 3 φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 10 ντοματάκια Σαντορίνης
  • 2 ντομάτες
  • 1/2 φλιτζ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • αλάτι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα στήθη από το κοτόπουλο και τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, έως ότου μαλακώσουν. Κατόπιν τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα κόβουμε σε κομματάκια.

Σουρώνουμε τον ζωμό από το κοτόπουλο και βάζουμε να βράσουν μέσα τα ζυμαρικά, για τόση ώρα, όση αναφέρεται στις οδηγίες της συσκευασίας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Μόλις τα ζυμαρικά βράσουν, τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Ρίχνουμε από πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου, τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες, τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το γκούντα και ανακατεύουμε τα υλικά, ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Κατόπιν πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την παρμεζάνα, σκορπίζουμε από πάνω τα ντοματάκια, πλυμένα και σκουπισμένα και βάζουμε το σκεύος στον φούρνο.

Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί, για περίπου 1/2 ώρα και μέχρι να λιώσει το τυρί, βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για κοτόπουλο, να χρησιμοποιήσουμε αλλαντικά της αρεσκείας μας.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Χυμός από λευκό σταφύλι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ