Πατάτες ντοφίν

05.03.2009
Σίγουρα τα παιδιά θα τις λατρέψουν!

Τι έχουμε:

  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 3 κουταλιές βιτάμ
  • 1/2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1/2 φλιτζ. νερό
  • 2 αβγά
  • 2 φλιτζ. λάδι ελιάς για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα ρόκας

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τις πατάτες με τη φλούδα και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα για περίπου 3/4 της ώρας, έως ότου μαλακώσουν.

Κατόπιν τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βιτάμ, προσθέτουμε το νερό και όταν πάρει βράση ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα έως ότου γίνουν μια σφιχτή ζύμη.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τον πουρέ της πατάτας, ρίχνουμε τα αβγά ένα ένα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να γίνει το μείγμα λείο και ομοιογενές. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη, για να μπορεί να πλάθεται η ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια μας.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και μόλις κάψει, πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια και τα τηγανίζουμε έως ότου ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Κατόπιν τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε σε πιάτο στρωμένο με φύλλα ρόκας.

Συμβουλή
Συνοδεύουμε τις πατάτες με σάλτσα μαγιονέζας.

Το κατάλληλο κρασί Ντεμπίνα Ηπείρου.