Κοτόπουλο με μυρωδικά

19.02.2009
Πληθώρα γεύσεων!

Τι έχουμε:

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 κιλό πατάτες
  • 4 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές κρασί μηλίτη
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1 1/2 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
  • 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο, τριμμένο

Τι κάνουμε:

Βάζουμε στο μπολ του μπλέντερ τα κρεμμύδια και το σκόρδο χονδροκομμένα, το κρασί, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι, την πιπεριά τσίλι, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Πλένουμε το κοτόπουλο, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το αλείφουμε με το μείγμα των μυρωδικών.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, το περιχύνουμε με το λάδι, βάζουμε γύρω του τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.

Μόλις το κοτόπουλο ροδίσει, το βγάζουμε από το φούρνο, το βάζουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, γαρνίρουμε με τις πατάτες και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε εάν θέλουμε να κόψουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.

Το κατάλληλο κρασί Ασύρτικο.