Σπαγγέτι με «ζωντανή» σάλτσα ντομάτας

30.04.2012

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
  • Χοντρό αλάτι

Για τη σάλτσα:

  • 4 ντομάτες κομμένες σε μικρά καρεδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας βασιλικό πλατύφυλλο, σε κομματάκια
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο χοντροκομμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Xοντρό αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Xαλούμι τριμμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Bράζουμε τα μακαρόνια για 8-10 λεπτά με 2 κουταλιές χοντρό αλάτι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν. Oταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε βαθιά πιατέλα, ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με τριμμένο χαλούμι και πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.

Tip: Tον βασιλικό, τον μαϊντανό και γενικά τα μυρωδικά πρέπει να τα κόβουμε με το χέρι γιατί η επαφή με τα μαχαίρια τα μαραίνει γρήγορα και δεν φαίνονται φρέσκα.