Νίκη Μερκούρη: "Η Ρούλα ήταν σχολείο"

12.03.2009
Τη διακεκριμένη με το βραβείο «Γκουρμάν» στις εύκολες συνταγές, Νίκη Μερκούρη, καλωσορίζουμε στη στήλη «Γεύσεις

Τη διακεκριμένη με το βραβείο «Γκουρμάν» στις εύκολες συνταγές, Νίκη Μερκούρη, καλωσορίζουμε στη στήλη «Γεύσεις». Τα γρήγορα μαγειρευτά και τα γλυκά που φτιάχνει κάθε Σάββατο στην εκπομπή «Καλομελέτα κι έρχεται» που προβάλλεται στον ΑΝΤ1 στις 10.00 π.μ., μας έχουν λύσει τα χέρια... Η Νίκη είναι κατενθουσιασμένη από τη συνεργασία της με τη Σοφία Αλιμπέρτη, και τονίζει ότι πρόκειται για μια συνεργασία από καρδιάς.

Λίγο πριν εντάξουμε το αυστηρό σαρακοστιανό μενού στο τραπέζι μας, μπορούμε να απολαύσουμε ανενδοίαστα μια ζεστή κοτοσαλάτα μπέρδεμα και ένα ζουμερό γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι. Πώς όμως αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μαγειρική; «Ηταν κάτι που συνέβη συγκυριακά, όταν πήγα στο Καλώς τους με τη Ρούλα Κορομηλά.

Εκεί πήγα με τον γιο μου και τη σχολική του ομάδα, που έγραφε μια σχολική εφημερίδα. Οταν έμαθαν την αγάπη και το ταλέντο μου στη μαγειρική, δεν άργησε να έρθει και η πρόταση από τη Ρούλα.

Ετσι ακολούθησαν δυόμισι χρόνια τηλεοπτικής επιτυχίας και η έκδοση του βιβλίου Δια χειρός Νίκης Μερκούρη, το οποίο πήρε το πρώτο βραβείο». Υστερα από οκτώ χρόνια εμπειρίας έχει πιάσει τον σφυγμό της νοικοκυράς και ξέρει τις πραγματικές της ανάγκες. Γι αυτό αν κάνει ξανά μια δική της εκπομπή σίγουρα θα έχει πολλά να μας μάθει...

Πάντως, η μεγάλη της αγάπη είναι η ζαχαροπλαστική. Μάλιστα απλοποιεί τα πιο δύσκολα γλυκά και τα κάνει να μοιάζουν παιχνιδάκι.

Η μεγαλύτερη χαρά στη μέχρι τότε πορεία της ήταν η επίσκεψη στα χωριά SOS, στο Ζάννειο και στο Χατζηκυριάκειο, όπου δεκάδες παιδιά έτρεχαν να την αγκαλιάσουν και να γευτούν τα υπέροχα εδέσματα που μαγείρεψε αποκλειστικά για εκείνα!