Κασερόλ με πάπρικα

26.03.2009
Ενα μοσχαράκι με ιδιαίτερη γλύκα!

Τι έχουμε:

  • 1 1/2 κιλό σπάλα από μοσχαράκι
  • 2 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • 4-5 μανιτάρια ολόκληρα
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 4 κουταλιές αλεύρι
  • 4 κουταλιές μαργαρίνη

Για τη σάλτσα:

  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος Meggle
  • 1 φλιτζ. τυρί κεφαλογραβιέρα
  • 1 κουταλιά γλυκιά πάπρικα

Τι κάνουμε:
Αφού κόψουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και κατόπιν τα αλευρώνουμε.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη μαργαρίνη και μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα αλευρωμένα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε έως ότου ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και τα βάζουμε σε ένα ταψί.

Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα ρίχνουμε και αυτά στο ταψί.

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα, τα προσθέτουμε στο ταψί και ανακατεύουμε τα υλικά για να ενωθούν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα και προς το τέλος περιχύνουμε το κρέας και τα λαχανικά με την κρέμα γάλακτος ανακατεμένη με την κεφαλογραβιέρα και την πάπρικα.

Οταν το μοσχαράκι μαλακώσει και η σάλτσα δέσει, βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε την πάπρικα με λευκό πιπέρι.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Μπίρα βιολογική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ