Κραμπλ κέικ

11.06.2009
Οντως είναι διαφορετικό!

Τι έχουμε:

Για τη γέμιση:

  • 2 φλιτζ. Φαρίνα Αλλατίνη
  • 1/2 φλιτζ. Βιτάμ Κλασικό
  • 2 μεγάλα γινωμένα αχλάδια
  • 1 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 2 αβγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές Βιτάμ Soft για το ταψί
  • 2 κουταλιές αλεύρι για το ταψί

Για την επικάλυψη:

  • 4 κουταλιές Βιτάμ Κλασικό
  • 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1/2 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κανέλλα

Τι κάνουμε:
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε, ψιλοκόβουμε τα αχλάδια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τη Φαρίνα και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα, μαζί με τις βανίλιες, το αλάτι και τη σόδα.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το Βιτάμ Κλασικό, και μόλις αφρατέψει, ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατόπιν προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, ανακατεύουμε και μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, έως ότου γίνουν τα υλικά μας ένα αφράτο μείγμα.

Βγάζουμε το μπολ από το μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα τα ψιλοκομμένα αχλάδια, ανακατεύοντας με το χέρι μας από κάτω προς τα πάνω και μόλις ενωθούν τα υλικά, ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα με τη Φαρίνα και ανακατεύουμε πάλι, ώστε να γίνει το μείγμα μας λείο και ομοιογενές.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC.

Αλείφουμε ένα ταψί με Βιτάμ Soft, μετά το αλευρώνουμε, το τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι και κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την επικάλυψη:

Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το Βιτάμ Κλασικό και το ρίχνουμε σε ένα μπολ, μαζί με τα καρύδια, τη ζάχαρη, το αλεύρι και την κανέλα. Ανακατεύουμε με το χέρι μας τα υλικά έως ότου ενωθούν μεταξύ τους, οπότε στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί, πάνω από το κέικ.

Κατόπιν βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και αφήνουμε το κέικ να ψηθεί, για περπου 50 λεπτά.

Συμβουλή
Εάν δούμε οτι η επικάλυψη του κέικ σκουραίνει, καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Καφές εσπρέσο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ