Ταχινόπιτα

26.02.2009
Νηστίσιμη Ταχινόπιτα

Υλικά
180 γρ. Ταχίνι
130 ml νερό
Ξύσμα και χυμός ενός μεγάλου ζουμερού πορτοκαλιού
180 γρ. Ζάχαρη
½ κουταλάκι σόδα μαγειρική
¼ φλ. Τσαγιού κονιάκ
2/3 φλ. Τσαγιού καρύδια χοντροκοπανισμένα
½ κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 κουταλιά σούπας κοφτή μπέικιν πάουντερ
300 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση
Βάζετε στο μπολ του μίξερ το ταχίνι μαζί με το νερό και τα χτυπάτε να αναμιχθούν. Προσθέτετε, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ, τα καρύδια και την κανέλα. Αναμιγνύετε τη μπέικιν με το αλεύρι και το προσθέτετε κι αυτό σταδιακά στο μίγμα.
Αδειάζετε το μίγμα σε λαδωμένο ταψάκι, στρώνετε την επιφάνεια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.
Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρετε. Τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου.