Λαγάνα

26.02.2009
Φτιάξτε τη λαγάνα
Υλικ'ά:
  1. 500 γρ. αλεύρι μαλακό

  2. 1/2 φλιτζάνι λάδι

  3. 2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά

  4. 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  5. Νερό, Σουσάμι

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Διαλύετε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και αφήνετε μισή ώρα να αφρίσει. Προσθέτετε το λάδι, το αλεύρι και ανακατεύετε. Ζυμώνετε το μείγμα μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας και να είναι μαλακή. Δίνετε στη ζύμη το σχήμα της λαγάνας και την τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί. Σκεπάζετε με μία καθαρή πετσέτα και αφήνετε μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθός της. Αλείφετε ελαφρά με λίγο λάδι και πασπαλίζετε με σουσάμι. Πατάτε τα δάχτυλά σας στην επιφάνεια για να σχηματίσετε γουβίτσες. Ψήνετε μέχρι να ροδίσει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ